Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Δήλωση των Οικολόγων Πράσινων για την πυρκαγιά της 18/5/2015 στο Ευριπίδειο θέατρο Χαλανδρίου

Το περιβάλλον και ο πολιτισμός στο στόχαστρο

Οι Οικολόγοι Πράσινοι καταδικάζουμε με αγανάκτηση τον εμπρησμό στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου που είχε ως αποτέλεσμα να καταστρέψει ολοσχερώς το θέατρο, αγαπημένο τόπο καλοκαιρινών πολιτιστικών συναντήσεων του Χαλανδρίου και των γύρω δήμων. Ο εμπρησμός κατέστρεψε επίσης και μεγάλα δέντρα γύρω από το θέατρο, δέντρα που χρειάστηκαν πολλά χρόνια για να αναπτυχθούν και να φτάσουν το μέγεθος που είχαν όταν κάηκαν.   Η άμεση επέμβαση του δήμου, της πυροσβεστικής και των κατοίκων έσβησε ταχύτατα την πυρκαγιά ευτυχώς πριν προλάβει αυτή να επεκταθεί με ανυπολόγιστες ζημιές στο σπάνιο περιαστικό πράσινο της ρεματιάς, που προστατεύεται από το Π.Δ. 659/1995, και στα γύρω σπίτια.
Αυτή τη στιγμή επείγουν:
  1. Το πόρισμα της Πυροσβεστικής και των ανακριτικών αρχών για να βρεθούν οι ένοχοι του εμπρησμού και να αποδοθεί άμεσα δικαιοσύνη για την αποτρόπαιη αυτή πράξη, ώστε να καταλαγιάσει η δίκαιη οργή της κοινωνίας και να σταματήσουν τα διάφορα αστυνομικά σενάρια που ενσπείρουν διχαστικές, βάσιμες ή αβάσιμες υποψίες στην πόλη.
  2. Ο άμεσος σχεδιασμός του νέου θεάτρου στις διαστάσεις και στη θέση του προηγούμενου με υλικά και φυσιογνωμία φιλική στον περιβάλλοντα χώρο, σε συννενόηση με τους συλλόγους και τους κοινωνικούς φορείς της περιοχής.  Η δηλωμένη θέληση της δημοτικής αρχής για την άμεση επαναλειτουργία του θεάτρου μάς βρίσκει σύμφωνους και θα συμβάλλουμε όσο μπορούμε με δημιουργική κριτική και παρουσία ώστε να λειτουργήσει το θέατρο όσο πιο γρήγορα το φετινό καλοκαίρι.
  3. Η λήψη μέτρων από τους αρμόδιους φορείς για φύλαξη του χώρου σε 24ωρη βάση, ώστε να αποτρέπονται στο μέλλον όσο το δυνατόν τέτοιες τρομοκρατικές ενέργειες που κάνουν την κοινωνία έρμαιο στη διάθεση συμμοριών.

Οικολόγοι Πράσινοι
Πολιτική Κίνηση
Β/Α τομέα Αθήνας

Δεν υπάρχουν σχόλια: