Τρίτη, 20 Μαΐου 2014

"Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου" και στο σημαντικό δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογώνΣτο Χαλάνδρι οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουμε την Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου και στο σημαντικό δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.


Η Αντίσταση με τους πολίτες Χαλανδρίου έχει 20ετή παράδοση συνεχούς δράσης και έχει συναντηθεί με τον οικολογικό χώρο σε πλήθος τοπικές περιβαλλοντικές μάχες:
 • Για το καθεστώς προστασίας της Ρεματιάς, που αναγνωρίστηκε τελικά ως "τοπίο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους", με ματαίωση των φαραωνικών έργων καταστροφής της που οργανώνονταν εν κρυπτώ από τη δημοτική διοίκηση των αρχών του '90,
 • Για τους όρους διέλευσης της Αττικής Οδού από το Χαλάνδρι, όπου οι αγώνες έφεραν σημαντικές βελτιώσεις όπως η υπογειοποίηση στο ύψος της Λεωφ. Πεντέλης με τον "πράσινο περίπατο",
 • Για την υπεράσπιση του χώρου πίσω από το Νομισματοκοπείο, αλλά και όσων άλλων ελεύθερων χώρων απομένουν.
 • Δίνει συνεχώς μάχη ενάντια στα παράλογα έργα τσιμεντοποίησης και αντιπροτείνει δράσεις πολιτισμού και αλληλεγγύης.

Μέσα από τους αγώνες αυτούς μετεξελίχθηκε σε ένα οργανωμένο κίνημα βάσης, που συνενώνει πλήθος ενεργούς πολίτες της περιοχής.Στηρίζουμε τον Σίμο Ρούσσο για δήμαρχο:

 • Γιατί οι προτάσεις τους συνδυάζουν την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα ζωής, με την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή. Η διεθνής εμπειρία δείχνει ότι κοινωνίες με λιγότερες ανισότητες και αποκλεισμούς αναπτύσσουν μεγαλύτερη περιβαλλοντική υπευθυνότητα, είναι πιο ανοιχτές σε πράσινες πολιτικές και προσφέρουν μεγαλύτερη ασφάλεια για όλους. 
 • Γιατί λειτουργούν συλλογικά, ως δημοτική και τοπική κίνηση για όλη την τετραετία, και όχι ως ευκαιριακός εκλογικός μηχανισμός για τις προσωπικές φιλοδοξίες και τα συμφέροντα οποιουδήποτε.
 • Γιατί, συσπειρώνοντας ενεργούς πολίτες από διαφορετικές αφετηρίες, έχουν μάθει να καλλιεργούν το διάλογο και να διαφυλάττουν την ανεξαρτησία τους ακόμη και απέναντι στα κόμματα που τους στηρίζουν.  .
 • Γιατί, τώρα με την κρίση, τα μέλη τους πρωτοστατούν σε πρωτοβουλίες αλληλεγγύης και Κοινωνικής Οικονομίας όπως το Συνεταιριστικό Φροντιστήριο ή η απευθείας διασύνδεση παραγωγών-καταναλωτών στο "μαζί να τα φάμε":
 • Γιατί δε διστάζουν να καταθέτουν συγκεκριμένες προτάσεις ακόμη και για "δύσκολα" θέματα όπως ο συνοικισμός των Ρομά στο Νομισματοκοπείο, όπου προτείνουν βιώσιμες λύσεις μεταστέγασης εντός δήμου, για ομαλή συμβίωση όλων χωρίς γκέτο.
 • Γιατί δεν παραλείπουν να τονίζουν την ανάγκη να αλλάξουμε, όχι μόνο τη δημοτική αρχή, αλλά και τις δικές μας καθημερινές πρακτικές και αξίες.Στον αντίποδα, η απερχόμενη διοίκηση Κουράση:

 • Επαίρεται για μεγάλο οικονομικό πλεόνασμα του δήμου και με αυτό χρηματοδοτεί "ημέτερους" ιδιοκτήτες ακινήτων για τη στέγαση του κοινωνικού παντοπωλείου
 • Οργανώνει τον αγώνα δρόμου  Ρεματιάς σε παράδρομους και στη λεωφόρο Πεντέλης αντί να χαράξει ήπιες διαδρομές μέσα στο ρέμα.
 • Έχει εγκαταλείψει τα πεζοδρόμια στις ορέξεις του κάθε οδηγού που παρκάρει παράνομα καθώς και στα τραπεζοκαθίσματα που κατακλύζουν κάθε σπιθαμή στο κέντρο της πόλης.
 • Εκτελεί μέσα στο χειμώνα τα έργα διόρθωσης της σύνδεσης του ρέματος με τον κλειστό οχετό στο συνοικισμό, αδιαφορώντας για πιθανή πλημμύρα αλλά και για την κατασκευή έργων ανάσχεσης της ορμής του ρέματος.
 • Κλείνει εν μέσω κρίσης παιδικούς σταθμούς και παράλληλα αυξάνει προκλητικά την αμοιβή του αρμόδιου αντιδημάρχου!

Για όλα αυτά, οι Οικολόγοι Πράσινοι κάνουμε το βήμα για αλλαγή διοίκησης και πορείας στο Δήμο Χαλανδρίου.  Οι πολίτες του Χαλανδρίου ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας τη δεύτερη Κυριακή με μια κίνηση φτιαγμένη στον τόπο μας, με πρωτοποριακή καλλιτεχνική και πολιτική δράση που είναι και μόνιμη εστία αλληλεγγύης.Για να αποκτήσει επιτέλους το Χαλάνδρι

μια ανανεωτική, αλληλέγγυα διοίκηση

και ένα κέντρο πολιτισμού

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ"
με υποψήφιο δήμαρχο τον ΣΙΜΟ ΡΟΥΣΣΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια: