Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Μετατροπή καλαθιών απορριμμάτων σε καλάθια ανακύκλωσης

15.10.2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

Μετατροπή καλαθιών απορριμμάτων σε καλάθια ανακύκλωσης


Την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012 οι Οικολόγοι Πράσινοι των Βορειοανατολικών Προαστίων Αθηνών πραγματοποίησαν μια απλή αλλά σημαντική δράση στη Νέα Πεντέλη.
Μετέτρεψαν δύο καλάθια απορριμμάτων που βρίσκονταν σε μια πλατεία της πόλης σε καλάθια ανακύκλωσης βάφοντας τα με γαλανό χρώμα (δείτε φώτο). Βάλαμε μέσα μια μπλε σακούλα και είμαστε έτοιμοι για διαλογή στην πηγή!

Στη συνέχεια, αδειάσαμε τις σακούλες που ήταν προηγουμένως μέσα στα καλάθια. Αυτές περιείχαν ανάμικτα σκουπίδια μαζί με ανακυκλώσιμες συσκευασίες που κατέληγαν άσκοπα μαζί με τα απορρίμματα. Διαχωρίσαμε τα ανακυκλώσιμα και τα πετάξαμε στους ειδικούς μεγάλους μπλε κάδους που υπήρχαν στην περιοχή.
Με τη δράση μας αυτή θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε με λίγα χρήματα να αλλάξουμε τη χρήση κάποιων πραγμάτων και να βοηθήσουμε το δήμο να μειώνει τα απορρίμματά του. Η δράση αυτή, εκτός από περιβαλλοντικό όφελος είναι και οικονομικά συμφέρουσα στο δήμο επειδή, με βάσει το νέο νόμο που ισχύει, η χρέωση των δήμων για τη διάθεση των απορριμμάτων τους γίνεται με βάση τα κιλά που καταλήγουν στα κέντρα υποδοχής και όχι με πάγιο ποσό, όπως γινόταν μέχρι πρότινος.

Απομένει τώρα στο δήμο η απόφαση σν θα υιοθετήσει και συνεχίσει τη δράση αυτή και αν θα ενημερώσει τους εργαζόμενους στην καθαριότητα ότι θα πρέπει να αδειάζουν τα μπλε καλάθια στους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης και όχι μαζί με τα απορρίμματα.
Η δράση μας αυτή έχει την «κωδική» ονομασία: «Κανένας κάδος απορριμμάτων ασυνόδευτος»
Τα καλάθια πριν
 

Επί το έργο...
 

 
Ετοιμο για ανακύκλωση
 

Για πληροφορίες: Αλέξανδρος Αργυρόπουλος 6942-496769
Γιώργος Αποστολίδης 6980-997539
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: