Τετάρτη, 30 Μαΐου 2012

Golfland? Σάββατο 2/6 ωρα 8 μμ στα Βριλήσσια

Η προβολή οργανώνεται από τη δημοτική κίνηση Βριλησίων:


"Δράση για μιά άλλη πόλη".

Η «Δράση για μια άλλη πόλη» παρουσιάζει το Σάββατο 2 Ιούνη, στις 8.00μμ, στο Πάρκο Μ. Θεοδωράκης (πρώην ΤΥΠΕΤ) οδός Π. Μπακογιάννη και Πλαταιών στα Βριλήσσια, το ντοκιμαντέρ της Νέλλης Ψαρρού: GOLFLAND?


Ο τίτλος παραπέμπει στη δημιουργία των θέρετρων γκολφ και εξετάζει το θέμα Τουριστική Ανάπτυξη και Γκολφ στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, εξετάζει τις προσπάθειες αναβάθμισης του τουρισμού μέσα από ποικίλες επενδυτικές προσπάθειες δημιουργίας γηπέδων γκολφ, ξενοδοχείων και παραθεριστικών κατοικιών, τις αντιδράσεις πολιτών και (οικολογικών και άλλων) οργανώσεων, τις θέσεις των επιστημόνων αλλά και τις προθέσεις της πολιτείας. Τα συγκροτήματα γκολφ παρουσιάζονται συνήθως ως από μηχανής θεός για την τουριστική ανάπτυξη και τη δημιουργία πλήθους θέσεων εργασίας στις περιοχές που επιχειρείται. Είναι όμως έτσι; Το Golfland? προσπαθεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα μέσα από μια πολύπλευρη επιστημονική και ερευνητική προσέγγιση.


Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση. Θα εισηγηθεί ο Ηλίας Γιαννίρης, τ.Επίκουρος Καθηγητής στο Πολυτεχνείο Κρήτης, κοινωνικά ενεργός σε θέματα περιβάλλοντος.


http://www.drasivrilissia.gr/themata/parousiash.aspx?sxID=2104

Δεν υπάρχουν σχόλια: