Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Σκάνδαλο διαπλοκής Πολιτείας-Εκκλησίας τα φωτοβολταϊκά στην Πεντέλη

«Σκανδαλώδη» χαρακτηρίζουν οι Οικολόγοι Πράσινοι την τροπολογία νομοσχεδίου, που αν ψηφισθεί, θα δίνει τη δυνατότητα στην Εκκλησία της Ελλάδος να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκό πάρκο στο Πεντελικό όρος.

Σε σχετική τους ανακοίνωση, τα μέλη της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων κατηγορούν την κυβέρνηση ότι «συμπεριφέρεται σαν μεσίτης της Εκκλησίας», ενώ ζητούν από τους βουλευτές να καταψηφίσουν την επίμαχη τροπολογία.

«Η τροπολογία για παραχώρηση έκτασης 23,500 στρεμμάτων στην Πεντέλη από την Πολιτεία για τις "ιερές" επενδύσεις φοβόμαστε πως αποτελεί ένα νέο σκάνδαλο διαπλοκής Πολιτείας-Εκκλησίας. Η πρόκληση είναι μάλιστα διπλή, καθώς ενώ απαγορεύεται για οποιονδήποτε επενδυτή να εγκαταστήσει φωτοβολταϊκά πρακτικά οπουδήποτε στην Αττική επί του εδάφους, κάτι τέτοιο επιτρέπεται φωτογραφικά στην Εκκλησία και μάλιστα σε αναδασωτέα έκταση», αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι ζητούν να δρομολογηθεί η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες όλων των κατάλληλων δημοσίων κτιρίων, σχολείων, γηπέδων, χώρων στάθμευσης κτλ. και να δοθούν πρόσθετα κίνητρα για την τοποθέτηση πάνελς από νοικοκυριά στις γυμνές ταράτσες των πολυκατοικιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: