Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

Πολιτική κίνηση Αμαρουσίου για ΟΑΚΑ & ΗΣΑΠ - Σταθμό Ειρήνη

Πολιτική κίνηση Αμαρουσίου

23.2.2012


Προς το δήμο Αμαρουσίου


Υπόψη δημάρχου κου Γ. Πατούλη


Βασ. Σοφίας 9 & Δημ. Μόσχα


15124 Μαρούσι



Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών "ΣΠΥΡΟΣ ΛΟΥΗΣ"


Υπόψη Γεν.Δ/ντη κου Β. Κάκκου Μέσω Φαξ: 210-6834021


Κηφισίας 37


151 23 Μαρούσι



Θέμα: Ανοιγμα των κλεισμένων θυρών που απομονώνουν την πλατεία αναστροφής οχημάτων απέναντι από τον σταθμό ΕΙΡΗΝΗ της ΗΣΑΠ.



Αγαπητοί κύριοι,

Ο σταθμός ΕΙΡΗΝΗ της ΗΣΑΠ ΑΕ αποτελεί ένα κομβικό σταθμό έξω από τον κεντρικό αστικό ιστό και έτσι εξυπηρετεί πολλούς δημότες του Αμαρουσίου και των βόρειων προαστίων Αθηνών που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το φιλικό και αποδοτικό ΜΜΜ. Η διαμόρφωση όμως της οδού Νερατζιωτίσσης στο σημείο αυτό δεν είναι η κατάλληλη για τα οχήματα και τους πεζούς:





Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ριψοκίνδυνων καταστάσεων απέναντι από τον σταθμό ΕΙΡΗΝΗ επειδή κάποιοι αρμόδιοι έχουν κλείσει από το 2004 τις δύο μεγάλες πύλες που έχουν τοποθετηθεί και απομονώνουν αυθαίρετα την μακρόστενη πλατεία αναστροφής οχημάτων στην οδό Νερατζιωτίσσης, απέναντι από τον σταθμό της ΗΣΑΠ (δείτε φώτο). Ετσι, όσοι οδηγοί (μεταξύ των οποίων και εμείς) θέλουν να αποβιβάσουν απλώς επιβάτη στο σταθμό και να επιστρέψουν πίσω, αναγκάζονται να αναστρέφουν επί τόπου στην οδό Νερατζιωτίσσης, μη έχοντας άλλη βιώσιμη επιλογή.


Παρακαλούμε να μεριμνήσετε να ανοίξουν οι πύλες αυτές που παραπλανητικά αναφέρουν ότι αποτελούν «ΕΙΣΟΔΟ – ΕΞΟΔΟ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΟΑΚΑ». Η μακρόστενη πλατεία αυτή είναι μόνον για αναστροφή & στάθμευση οχημάτων πολιτών ή λεωφορείων που κινούνται στο επίπεδο της οδού Νερατζιωτίσσης και δεν έχει καμία πρόσβαση οχημάτων στους χώρος του ΟΑΚΑ !




Θα χρειαστεί επίσης προσαρμογή της διαγράμμισης στη μέση της οδού Νερατζιωτίσσης και κατάλληλη σήμανση έτσι ώστε να υπάρχει χώρος για τα οχήματα που κινούνται δυτικά να μπορούν να μειώσουν ταχύτητα και να στρίψουν αριστερά, αμέσως πριν τον σταθμό ΕΙΡΗΝΗ, και να μπουν με ασφάλεια στην πλατεία αναστροφής.
Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι, ενώ απέναντι από τις σκάλες που οδηγούν στο σταθμό υπάρχει στάση της ΕΘΕΛ, λείπει η διαγράμμιση στην μια και μοναδική διάβαση πεζών που υπάρχει στο σημείο αυτό.

Δείτε και σχετικό δημοσίευμα (Νο. 5) που αναρτήθηκε στον περσινό μας διαγωνισμό ecofoto2011: http://ecofoto2011.blogspot.com/


Για πληροφορίες: Αλέξανδρος Αργυρόπουλος, 6942-496769

Δεν υπάρχουν σχόλια: