Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

7-11-11


Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ TEΛΕΥΤΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Τα κυριότερα σημεία που ανέπτυξε ο Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος σε σημερινή εκπομπή πολιτικής ενημέρωσης της ΕΤ3, αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις και την κυβέρνηση συνεργασίας ήταν τα εξής:

Oι Οικολόγοι Πράσινοι είχαν από την πρώτη στιγμή ζητήσει το σχηματισμό μιας κυβέρνησης ευρύτερης αποδοχής, που να ετοιμάσει τη χώρα για εκλογές, αλλά ταυτόχρονα να υπερασπίσει τα επείγοντα και ζωτικά συμφέροντα της κοινωνίας

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι η κυβέρνηση συνεργασίας πρέπει να διασφαλίσει την 6η δόση, ώστε να μην ακυρωθούν οι οδυνηρές θυσίες στις οποίες έχει ήδη υποβληθεί ο ελληνικός λαός και να ρυθμίσει ορισμένα τουλάχιστον από τα σημαντικότερα κενά της νέας δανειακής συμφωνίας, όπως π.χ. είναι η στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι απέναντι στο ελληνικό Μνημόνιο, αλλά και συνολικά οι Ευρωπαίοι Πράσινοι απέναντι στις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται σ΄ όλη την ΕΕ, έχουν να αντιπαραθέσουν ένα Σύμφωνο Βιώσιμης Ανάπτυξης, που μπορεί να προωθήσει την ανάπτυξη στην Ευρώπη με σεβασμό στο περιβάλλον και δημιουργία 5 εκατ. θέσεων εργασίας.

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν απορρίπτουν τις συνεργασίες , γιατί είναι μέρος της πολιτικής κουλτούρας τους. Έτσι, θα μπορούσαν να συνεργαστούν με άλλα κόμματα κι ακόμη και να συμμετέχουν σε μια κυβέρνηση. Κάτι τέτοιο όμως μπορεί να γίνει μετά από τις εκλογές, στις οποίες θα κατεβούν αυτόνομοι. Mπορεί επίσης, να ισχύσει μετά από προγραμματικές συμφωνίες. Σ’ αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται θέματα όπως π.χ. η φορολόγηση του πλούτου, η μείωση των εξοπλισμών, ο διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας και η περισσότερη Ευρώπη. Αυτή θα ήταν μια πολιτική Ευρώπη, διαφορετική από τις σημερινές νεοφιλελεύθερες και αντιοικολογικές πολιτικές που εφαρμόζονται.

Σημ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την παρέμβαση του Μ.Τρεμόπουλου στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

http://youtu.be/v6S1tTzNJqs


Για περισσότερες πληροφορίες:
Μιχάλης Τρεμόπουλος, 6982-689868

Δεν υπάρχουν σχόλια: