Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2011

Για πυροπροστασία και επέκταση σχεδίου πόλης Μελισσίων

24.10.2011


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πυροπροστασία Πεντέλης;
Στα αζήτητα!

Καλύτερο το τσιμέντωμα.Οι Οικολόγοι Πράσινοι των Βορειοανατολικών Προαστίων Αθηνών απορούμε με το δήμαρχο Πεντέλης Δημήτρη Στεργίου για την αναποτελεσματική πυροπροστασία που προσέφερε στον τόπο μας όλα αυτά τα χρόνια που ήταν δήμαρχος Πεντέλης και πρόεδρος του Σ.Π.Α.Π. (Σύνδεσμος για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού).


Η α-προστασία αυτή συνεχίζεται και τώρα, επειδή πλέον κάηκαν όλα και έτσι δεν χρειάζεται καμία μελέτη για μελλοντικές φωτιές. Γι’ αυτόν τον λόγο την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου απεντάχθηκε από τα προγραμματισμένα έργα του 2012 της Περιφέρειας Αττικής το έργο «Μελέτη πυροπροστασίας Πεντελικού» επειδή δεν είχε εκπονήσει ο ΣΠΑΠ καμία προμελέτη άξια χρηματοδότησης τόσα χρόνια!


Αλλά τι τα ψάχνετε, είναι ξεπερασμένες οι μελέτες πυροπροστασίας και οι αντιπυρρικές ζώνες. Αυτό που χρειάζεται είναι μόνιμες λύσεις όπως το τσιμέντωμα των επικίνδυνων περιοχών που έχουν πεύκα, σκίνα, βάτα και άλλα εύφλεκτα φυτά. Γι’ αυτό και ο κος Στεργίου έφερε και πέρασε από το Δημοτικό συμβούλιο Πεντέλης την επέκταση σχεδίου της πόλης Μελισσίων έτσι που να ενωθούν τα Μελίσσια με την Κηφισιά και να τσιμεντάρουν άλλα 300 – 400 στρέμματα πευκόφυτων εκτάσεων (μεταξύ αυτών και καμένα του 2007). Αξιος συνεχιστής του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Σουφλιά!


Με τον τρόπο αυτό βοηθά και την τοπική οικονομία: Θα χρειαστούν νέοι δρόμοι και νέα δίκτυα για να εξυπηρετηθούν οι 10,000 νέοι κάτοικοι των Μελισσίων. Νέα έργα, κυκλοφοριακή συμφόρηση, σκόνη, θόρυβος, ταλαιπωρία και πολυπόθητη «ανάπτυξη» για να φτάσουν τα σπίτια μέχρι τις κεραίες του Αγ. Παντελεήμονα. Καλή αποκέντρωση Αθήνα!


Για πληροφορίες: Αλέξανδρος Αργυρόπουλος, 6942-496769
Πολιτική Κίνηση Β.Α. Προαστίων Αθηνών

http://ecogreensba.blogspot.com/

Δείτε και λίγες φωτογραφίες των περιοχών που θα γίνουν Οικοδομικά Τετράγωνα:


Λάκα Ρήγα


Δεν θα προλάβουν να μεγαλώσουν


Οδός Καραισκάκη


Οδός Ολυμπίας


Παλιάγιαννη


Οδος Καραμανλή & Αθ. Διάκου


Απολαύστε τις περιοχές τώρα διότι αργότερα......

Δεν υπάρχουν σχόλια: