Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Για την κατάργηση του Ταχυδρομείου Φιλοθέης

Επιστολή των Οικολόγων Πράσινων Β.Α. Προαστίων Αθηνών:





Προς τον δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού


Υπόψη Δημάρχου Φιλοθέης-Ψυχικού, κου Π. Ξυριδάκη

Αντιδημάρχου Φιλοθέης κας. Κ. Πετρίτση-Μουράντ



Κοιν. ΕΛ.ΤΑ.

Υπόψη: Διευθύνοντος συμβούλου κου Βαρσάμη Χρ.

Απελού 1

101 88 Αθήνα

20 Απριλίου 2011



Θέμα: Aπάντηση στην «Ανακοίνωση» των ΕΛΤΑ για την κατάργηση του Ταχυδρομείου Φιλοθέης



Υπάρχουν ακόμα κάποιοι πολίτες αυτής της χώρας που θεωρούν πως οι δημόσιες υπηρεσίες και οι προερχόμενες από Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) οφείλουν να έχουν ως πρωταρχικό στόχο την κοινωνική προσφορά με βάση την αποστολή τους. Με βάση το ιστορικό, λοιπόν, και τις αξίες των Ελληνικών Ταχυδρομείων πιστεύουμε πως η κοινωνική προσφορά, αξιοκρατία, ισονομία, αποκέντρωση υπερτερούν ως κριτήρια για να κριθεί από τη διοίκηση των ΕΛΤΑ αν θα κλείσουν ένα υποκατάστημά τους.

Η ανακοίνωση των ΕΛΤΑ, για το λόγο κατάργησης του Ταχυδρομείου Φιλοθέης (που στάλθηκε στο Δήμαρχο Φιλοθέης-Ψυχικού από το διευθύνοντα σύμβουλο κ. Χρήστο Βαρσάμη) δεν μας καλύπτει, αντίθετα επιβεβαιώνει πως αυτά λειτουργούν και θέτουν τις προτεραιότητές τους σαν μια οποιαδήποτε ιδιωτική επιχείρηση κούριερ και όχι σαν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Είναι, λοιπόν, τα ΕΛΤΑ ένα άλλο ιδιωτικό κούριερ; Τότε, με πρόσχημα δημόσιας υπηρεσίας εκμεταλλεύονται το ελληνικό δημόσιο, το δίκτυο των υπαλλήλων του και κατ’ επέκταση τους Έλληνες φορολογούμενους.

Είναι και λειτουργεί ως δημόσια επιχείρηση; Τότε τα «συγκεκριμένα κριτήρια» των ΕΛΤΑ για να «αναπτύσσει και υποστηρίζει το Ταχυδρομικό Δίκτυο» πρέπει να αναζητώνται όχι μόνο στους νόμους της ελεύθερης αγοράς και του ανταγωνισμού αλλά με την ποιοτικότερη λειτουργία της υπηρεσίας τους, τη στήριξη περιοχών για προσιτή και απρόσκοπτη προσέγγιση των δημοτών, λόγους για τους οποίους δημιουργήθηκε το υποκατάστημα ΕΛΤΑ Φιλοθέης (όχι πολύ παλιά, το 1998), υπηρεσίες που πληρούσε άψογα έως την αδικαιολόγητη κατάργησή του.

Ας μας απαντήσει ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ κ. Χρ. Βαρσάμης, με ποια κριτήρια και ποιες οικονομικές αναλύσεις αποφασίζουν να κλείσουν το υποκατάστημα Φιλοθέης ενώ παράλληλα ανοίγουν νέα υποκαταστήματα σε κοντινές περιοχές;

Γνωρίζουμε πως υπήρχε πρόβλημα με την τελευταία Δημοτική Αρχή Φιλοθέης για το ύψος του ενοικίου του δημοτικού κτηρίου που στεγαζόταν το Ταχυδρομείο Φιλοθέης. Όμως, όπως πληροφορηθήκαμε, ο νυν Δήμαρχος, του νέου δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, δήλωσε εξαρχής διατεθειμένος να το λύσει ακόμα και με δωρεάν στέγαση για να παραμείνει το υποκατάστημα! Άρα ο οικονομικός παράγοντας για το κλείσιμο του Ταχυδρομείου μπορεί να μην ευσταθεί καν!

Δεν μας καλύπτει λοιπόν η "Ανακοίνωση" των ΕΛΤΑ. Εμείς, οι Οικολόγοι Πράσινοι κάτοικοι Φιλοθέης, ζητάμε την επαναλειτουργία του υποκαταστήματος και λέμε ΟΧΙ στην υποβάθμιση της περιοχής μας. Έχουν ήδη μαζευτεί, με πρωτοβουλία αγανακτισμένων κατοίκων, 1000 και πλέον υπογραφές που ζητούν να παραμείνει το Ταχυδρομείο Φιλοθέης.

Για όλους αυτούς τους λόγους, ζητάμε, επίσης, από τη Δημοτική Αρχή του νέου μας Δήμου (Φιλοθέης-Ψυχικού) να θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για πληρέστερη ενημέρωση, ανταλλαγή απόψεων και υποστήριξη της παραμονής του υποκαταστήματος.



Οικολόγοι Πράσινοι Β.Α. Προαστίων Αθηνών



Για πληροφορίες, υπεύθ.: Γιάννα Νίκης-Σαραντοπούλου

Tηλ.-fax: 210-6893517

Email: ecogreensbap@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: