Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Καμμία καπήλευση ψήφου των ΟΠ στα ΒΑ Προάστια

Επίσημη διάψευση των Οικολόγων Πράσινων για συνεργασία τους στο δεύτερο γύρο με το ΠΑΣΟΚ στα Βριλήσσι. "ΔΡΑΣΗ": Ας το πάρουν όλοι απόφαση, δεν είμαστε με κανέναν.

Όπως είπαμε, ως τοπική κίνηση (βλ. και προηγούμενο άρθρο "δύο ερωτήματα..."), δεν γίνεται πλέον να παρακολουθούμε αμέτοχοι το κρεσέντο του παραγοντισμού και της μικροπολιτικής της τελευταίας εβδομάδας στην πόλη μας. Ας το πάρουν απόφαση: Δεν είμαστε με κανέναν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών.

H «Δράση», από τη φυσιογνωμία της και τις θέσεις που με σαφήνεια κατέθεσε κατά τη προεκλογική περίοδο, προσπαθεί να εκφράσει ένα όραμα για την πόλη μας, για τις κοινωνικές σχέσεις μέσα σ’ αυτήν και για τον τρόπο διαχείρισης των τοπικών προβλημάτων, που καμία σχέση δεν έχει με αυτά που εκπροσωπούν οι συνδυασμοί των συστηματικών κομμάτων που πέρασαν στο Β’ γύρο των δημοτικών εκλογών.


Αγωνιστήκαμε να πείσουμε για τις θέσεις μας στις δημοτικές εκλογές. Αλλά ουδέποτε κατείχαμε, ούτε και τώρα κατέχουμε οποιαδήποτε ψήφο. Η συμπαράσταση των δημοτών είναι για μας ένα διαρκές και ανοιχτό στοίχημα. Σε κάθε περίπτωση, οι ψηφοφόροι δεν έχουν ανάγκη από τις συστάσεις μας για τη στάση τους στο Β’ γύρο των Δημοτικών εκλογών.

Η ΔΡΑΣΗ, όπως έχει υποχρέωση, δημοσιοποιεί την ανοιχτή επιστολή των Οικολόγων Πράσινων (που στήριξαν το συνδυασμό μας στον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών), προς τον τοπικό συνδυασμό ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ, ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ.
Τα συμπεράσματα δικά σας...
________________________________________________________________

Γιάννης Παρασκευόπουλος, Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Προς το συνδυασμό ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ,ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ
υπόψη κ. Ξένου Μανιατογιάννη,

Αγαπητέ κ. Μανιατογιάννη,
Με έκπληξη διαβάσαμε σήμερα στην ιστοσελίδα του συνδυασμού σας την απολύτως ανακριβή πληροφορία ότι, ενόψει του 2ου γύρου, σας στηρίζουν και οι Οικολόγοι Πράσινοι.

Απόφαση στήριξης οποιουδήποτε συνδυασμού στα Βριλήσσια για το δεύτερο γύρο δεν έχει ανακοινώσει ούτε η τοπική πολιτική μας κίνηση, ούτε τα κεντρικά μας όργανα. Σχετική βολιδοσκόπησή σας προς μέλος της Εκτελεστικής μας Γραμματείας, έχει απορριφθεί. Ο ίδιος ο Κώστας Διάκος, υποψήφιος περιφερειάρχης που στηρίξαμε στην Αττική, ένιωσε μεγάλη έκπληξη όταν πληροφορήθηκε ότι η προθυμία του να σας επισκεφθεί ατομικά, παρουσιάστηκε δημοσίως ως «στήριξη» του κόμματός του προς το συνδυασμό σας. Ακόμη και αν υπήρξε από την πλευρά σας κάποια παρανόηση, είχατε υποχρέωση να το διασταυρώσετε και από την επίσημη ιστοσελίδα των Οικολόγων Πράσινων www.ecogreens.gr

Στα Βριλήσσια οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίξαμε στον πρώτο γύρο το συνδυασμό της ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΟΛΗ. Οι Οικολόγοι Πράσινοι σεβόμαστε την αυτοτέλεια τόσο των άλλων κομμάτων όσο και των αυτοδιοικητικών συνδυασμών. Απαιτούμε λοιπόν από όλους τον ίδιο σεβασμό και προς τη δική μας αυτοτέλεια και δε δεχόμαστε να παραποιούνται οι θέσεις μας.

Ελπίζοντας λοιπόν ότι η ανάρτησή σας οφείλεται σε παρανόηση, περιμένουμε να επανορθώσετε αφαιρώντας την άμεσα από την ιστοσελίδα σας και αναρτώντας για ενημέρωση των επισκεπτών σας την πραγματική θέση του κόμματός μας: Για το δεύτερο γύρο στα Βριλήσσια, όπως και στους περισσότερους δήμους όπου οι επιλογές μας δεν κέρδισαν μια από τις δύο πρώτες θέσεις, οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε ότι οι πολίτες που μας στήριξαν έχουν την ωριμότητα να αποφασίσουν οι ίδιοι χωρίς κομματική μας υπόδειξη.

Με εκτίμηση
Γιάννης Παρασκευόπουλος
Εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων

Δεν υπάρχουν σχόλια: