Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ;

Ερώτηση του Μ. Τρεμόπουλου στο Eυρωκοινοβούλιο για την αναστολή της χρηματοδότησής τους:

Για την αναστολή της χρηματοδότησης των Κέντρων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα κατέθεσε ερώτηση στο Eυρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Τα 69 Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα αναπτύσσουν κάθε χρόνο δραστηριότητες για χιλιάδες μαθητές που τα επισκέπτονται, διαμορφώνουν εκπαιδευτικό υλικό και επιμορφώνουν χιλιάδες εκπαιδευτικούς, αξιοποιώντας εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους. Η διακοπή χρηματοδότησής τους από την κυβέρνηση, στη μέση μάλιστα της σχολικής χρονιάς, έρχεται να προστεθεί στη χρόνια υποχρηματοδότηση της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στα ελληνικά σχολεία με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Συνέπεια του παγώματος της χρηματοδότησης είναι η αναστολή της επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών, της παραγωγής εκπαιδευτικού υλικού και πολλών επισκέψεων σε Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης γι’ αυτή τουλάχιστον τη σχολική χρονιά.
Για το θέμα αυτό ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων Μιχάλης Τρεμόπουλος δήλωσε:
«Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση είναι ανεπίτρεπτο να πέσει θύμα της οικονομικής κρίσης. Η Περιβαλλοντική Εκπαίδευση των μαθητών αλλά και των ενήλικων πολιτών αποτελεί ουσιαστικό μέρος της λύσης του προβλήματος που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, καθώς μπορεί να ωθήσει στην πράσινη στροφή στην οικονομία, στην εξοικονόμηση ενέργειας και πόρων, στην αξιοποίηση και επαναχρησιμοποίηση υλικών, αλλά και στην πρόληψη καταστροφών όπως οι δασικές πυρκαγιές που κοστίζουν τόσο στη φύση όσο και στην οικονομία».

Για περισσότερες πληροφορίες:
Μιχάλης Τρεμόπουλος 6982 689868
Θοδωρής Παπαπαύλου 6947 814548

Δεν υπάρχουν σχόλια: