Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Αθήνα, Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

 

ΔΙΚΑΙΗ ΧΡΕΩΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΕΛΩΝ

Έναρξη διαλόγου για την εφαρμογή Συστημάτων Πληρώνω Όσο Πετάω  (Π.Ο.Π.) στην Ελλάδα

 

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο φόρουμ διαλόγου για την εφαρμογή συστημάτων ΠΟΠ στην Ελλάδα. Η δίκαιη χρέωση των δημοτικών τελών ήταν το θέμα του φόρουμ διαλόγου που πραγματοποιήθηκε χθές (21 Δεκεμβρίου 2009) στα κεντρικά κτίρια της EuroBank στην Αθήνα, με συμμετοχή εκπροσώπων από συναρμόδια υπουργεία ΥΠΕΚΑ, Υπ.Εσ., Δικαιοσύνης, ΜΚΟ, τοπικής αυτοδιοίκησης, ΣΣΕΔ, και άλλων φορέων.

 

Την εκδήλωση παρακολούθησαν και χαιρέτησαν η εκπρόσωπος της Τράπεζας EUROBANK κα Λήδα Μοδιανο-Λεών, ο βουλευτής κ. Ν. Καντερές, ο Αντιδήμαρχος Αθηναίων κ. Δημόπουλος, ο εκπρόσωπος του Γ.Γ. του ΥΠΕΣ κ. Οικονόμου.

 

Παρουσιάστηκαν αναλυτικές εισηγήσεις για τα εξής θέματα: Παρουσίαση των συστημάτων ΠΟΠ, Οικονομικά Δεδομένα των συστημάτων ΠΟΠ και παρουσίαση του προγράμματος LIFE + με αντικείμενο την εφαρμογή των συστημάτων ΠΟΠ στην Ελλάδα, Κύπρο και Εσθονία.

 

Εν συνεχεία τοποθετήθηκαν και εξέφρασαν ερωτήματα εκπρόσωποι από όλους τους παρόντες φορείς. Συζητήθηκαν και απαντήθηκαν θέματα, όπως οι προϋποθέσεις εφαρμογής συστημάτων ΠΟΠ σε ένα δήμο, τα συνήθη προβλήματα από την εφαρμογή συστημάτων ΠΟΠ στους ΟΤΑ, πώς θα μπορούσε να είναι η χρέωση στα συστήματα ΠΟΠ και το πώς θα διασφαλιστούν οι υπάρχοντες πόροι τον ΟΤΑ, αλλά και πολλά άλλα θέματα που αποσκοπούσαν στην άρση των εμποδίων και στη διερεύνηση των δυνατοτήτων για την επιλογή και εφαρμογή συστημάτων ΠΟΠ στη χώρα μας.

 

Έγινε σαφές από όλους ότι τα συστήματα ΠΟΠ αποτελούν πολύ σημαντικό παράγοντα για την αύξηση της αποτελεσματικότητας της ανακύκλωσης και της εναλλακτικής διαχείρισης των αποβλήτων στη χώρα μας.

 

Η αρχή έγινε. Θα ακολουθήσουν άλλες πέντε αντίστοιχες ημερίδες όπου πρόκειται να τεθούν και να αντιμετωπιστούν όλα τα θέματα της εφαρμογής των συστημάτων ΠΟΠ στη χώρα μας.

 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της EUROBANK.                              

 

Για περισσότερες πληροφορίες: Φίλιππος Κυρκίτσος 6936140795

                                                                                                                                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια: