Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

Δελτίο τύπου για τα καμένα

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ
μέλος του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

www.ecogreens.gr - email: ecogreen@otenet.gr

 Κολοκοτρώνη 31, 10562, τηλ. 210.3241001, fax 210 3241825

 

Νέα Πεντέλη, 3 Σεπτεμβρίου 2009

 

ΟΠ Μελισσίων – Βριλησσίων – Πεντέλης

http://ecogreensba.blogspot.com/

 

Αφού καιγόντουσαν γι’ άλλα, τα δάση θα φροντίζανε;

 

Δεν μας εκπλήσσει πια δυστυχώς ούτε και η πλήρης καταστροφή των δασών της βορειοανατολικής Αττικής από τις πρόσφατες πυρκαγιές. Τι να περιμένει κανείς πλέον από ένα πολιτικό σύστημα που είχε άλλα φλέγοντα θέματα να ασχοληθεί: Θα εκδοθεί ο κος Χριστοφοράκος; Θα ισχύσει η παραγραφή και για ποιους; Κάναμε καλά που κλείσαμε την Βουλή νύχτα; Πότε μας βολεύει να κάνουμε εκλογές και να αιφνιδιάσουμε καλύτερα τον αντίπαλο;

Τέτοια και άλλα παρόμοια προβλήματα καίνε τους πολιτικούς μας, για ποια δάση μας λέτε εσείς;

Ας τα φροντίσουν αυτά οι Οικολόγοι!

Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν χρειαζόμαστε προτροπή από κανέναν για να φροντίσουμε τα δάση, το φυσικό και ανθρωπογενές περιβάλλον της χώρας μας και το βαθύτερο συμφέρον μας ως πολιτών.

Χωρίς φανφάρες και κάμερες παρουσιαστήκαμε σε κατά τόπους εθελοντικές μονάδες πυρόσβεσης, κάναμε βάρδιες σε πυροφυλάκια και βοηθήσαμε με όποιο τρόπο καλύτερο μπορούσαμε την κατάσβεση των πυρκαγιών.

Δεν είμαστε βέβαια καθόλου ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα αλλά και από την δική μας οργάνωση. Μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα. Σαν κόμμα βέβαια είχαμε από τον Ιούνιο ειδοποιήσει για την επικινδυνότητα του φετινού καλοκαιριού όσον αφορά την πυροπροστασία. Το κυριότερο όμως είναι ότι έχουμε εδώ και πολλά χρόνια επισημάνει τις ολέθριες συνέπειες της απαξίωσης της δασικής υπηρεσίας, που από το 1998 αποστερήθηκε του έργου της κατάσβεσης των δασικών πυρκαγιών. Το διακομματικό σχέδιο των κρατούντων δούλεψε: Πήρε μόνον 2 χρόνια ώστε το 2000 να έχουμε τις πρώτες μέγα-πυρκαγιές που κατέκαψαν 1,000,000 στρέμματα δάσους και μετά από μια εκεχειρία εν όψει των Ολυμπιακών αγώνων το 2007 2,500,000 στρέμματα έγιναν στάχτη.

Τι είναι μπροστά σε αυτά τα 210,000 στρέμματα του πνεύμονα της Αττικής που κάηκαν φέτος;

Ένα νούμερο και μόνον για τις στατιστικές των παλαιοκομματικών κυβερνόντων.

Όχι για τους Οικολόγους Πράσινους. Εμείς μαχόμαστε και θα συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις να στηρίζουμε την προστασία και την αειφορική διαχείριση των δασών της Αττικής και ολόκληρης της Ελλάδας. Ηδη, ο ευρωβουλευτής μας Μιχάλης Τρεμόπουλος επισκέφθηκε τις καμένες περιοχές της Πεντέλης και έκανε τις πρώτες ερωτήσεις σχετικές με την δασική πολιτική και την πολιτική πρόληψης πυρκαγιών στην Ευρωπαική Επιτροπή. Παράλληλα, ετοιμαζόμαστε για την δυναμική μας είσοδο στην Ελληνική βουλή και για την προσφορά μας στη χώρα μας από τις 5 Οκτωβρίου.

 

Για πληροφορίες: Αλέξανδρος Αργυρόπουλος 6942-496769 alargy@gmail.com

Γιώργος Αποστολίδης 6946-101519 consult@otenet.gr

Γιάννης Παρασκευόπουλος 6979-952070 yannispar@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: