Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου 2008

Έκτακτο Συνέδριο Οικολόγων Πράσινων !

Έκτακτο Συνέδριο Οικολόγων Πράσινων


ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!
Στην Αθήνα θα διεξαχθεί το έκτακτο συνέδριο των Οικολόγων Πράσινων την Παρασκευή 5, το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008. Κύρια θέματα είναι η ολοκλήρωση των θέσεων των Οικολόγων Πράσινων για την ευρωπαϊκή καμπάνια (εκλογική διακήρυξη, θέσεις για Ευρωπαϊκή Συνθήκη, τακτική και χρονοδιάγραμμα της εκλογικής καμπάνιας, θέσεις της κοινής καμπάνιας του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος). Η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει στις 17.30 της Παρασκευής 5/12, στο ξενοδοχείο Classical Athens Imperial (Αχιλλέως 2-6 & Μεγ. Αλεξάνδρου, Πλατεία Καραϊσκάκη) με εκδήλωση-συζήτηση για την Οικονομία με τη συμμετοχή και Ευρωπαίων Πράσινων, ενώ το Σάββατο 6 και την Κυριακή 7/12 οι εργασίες θα διεξαχθούν στοΠάντειο Πανεπιστήμιο.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του Συνεδρίου είναι:

Παρασκευή 5/12
17.00 - 17.30: Αφίξεις – εγγραφές συνέδρων
17.30 – 18.00: Χαιρετισμοί εκπροσώπων κομμάτων και φορέων
18.00 Στρογγυλό τραπέζι με θέματα «Η Πράσινη απάντηση στην Οικονομική και Οικολογική Κρίση», με προσκεκλημένους ομιλητές/ομιλήτριες:
Monica Frassoni, συμπρόεδρος της Ομάδας Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο
Βούλα Τσέτση, γραμματέας της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο
Urlike Lunacek, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, βουλευτής των Αυστριακών Πρασίνων, υπεύθυνη για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ανάπτυξης
Μαρία Βασιλάκου, αντιπρόεδρος των αυστριακών Πρασίνων, βουλευτής στο κοινοβούλιο της Βιέννης
- εκπρόσωποι των Οικολόγων Πρασίνων.

Σάββατο 6/12
Πρωί Σαββάτου
09.00-12.00: Συζήτηση σε ομάδες εργασίας (α) Εκλογική διακήρυξη
(β) Τακτική και Χρονοδιάγραμμα της προεκλογικής καμπάνιας των ΟΠ για τις ευρωεκλογές (γ) κείμενα κοινής καμπάνιας με πράσινους (Κοινωνική Ευρώπη, κλίμα, μετανάστες, εισήγηση ΠΣ για Συνταγματική Συνθήκη)
12.00-13.00: προετοιμασία για εκδήλωση
13.00-14.00: Συμβολική εκδήλωση στο Σύνταγμα για την προστασία του κλίματος. Συνέντευξη Οικολόγων Πράσινων και εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος για την καμπάνια των ευρωπαίων πράσινων για την προστασία του κλίματος. –αναγγελία της κοινής προεκλογικής καμπάνιας των Πρασίνων
15.00 -17.00: συνεδριάσεις Θεματικών Ομάδων των Οικολόγων Πράσινων
διάλειμμα – φαγητό
17.00-21.00: Παρουσίαση των αποτελεσμάτων των ομάδων εργασίας για τα κύρια πολιτικά θέματα της καμπάνιας – Ψηφοφορία: Εκλογική διακήρυξη, Τακτική και Χρονοδιάγραμμα

Κυριακή 7/12:
09.30-13.00: Κείμενα Κοινής Καμπάνιας των ευρωπαίων πρασίνων (Κοινωνική Ευρώπη-ποια Ευρώπη θέλουμε, προστασία κλίματος, μετανάστες-δικαιώματα, διαφθορά, πράσινη απάντηση στην οικονομική και οικολογική κρίση).
 Ανακοίνωση αποτελεσμάτων εσωτερικής ψηφοφορίας – Επικύρωση της λίστας των ΟΠ για τις ευρωεκλογές και επίσημη παρουσίαση της - Ομιλίες υποψηφίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: