Δευτέρα, 20 Οκτωβρίου 2008

Πρακτικά της συνεδρίασης ΒΑ Προαστίων Αττικής (ΒΑΠ)


Πρακτικά της συνεδρίασης ΒΑ Προαστίων Αττικής (ΒΑΠ)

που έγινε την Δευτέρα 6/10/2008,

στο ΣΤΕΚΙ της Δράσης για μια άλλη Πόλη στα Βριλήσσια (Πίνδου 30 και Μαραθώνος γωνία)

Από τα μέλη της ΠΚ ήρθαν οι: Σοφία Πολυχρονοπούλου, Σπύρος Σγούρος, Γιάννης Παρασκευόπουλος, Κώστας Λουκέρης, Μάρι Παπαθεοδώρου, Οδυσσέας Ρουμπάκης, Ειρήνη Σινάνογλου, Λωράνς Βαμβαδέλλη, Θέμις Δημητρακόπουλος

Παραβρέθηκαν επίσης ο Τάσος Κρομμύδας, από την πανελλαδική γραμματεία, οι Γιάννης Χαραλαμπάκης και Ορέστης Κολοκούρης από την Θ.Ο. Οικονομίας και ο φίλος του κόμματος δημοσιογράφος Τάσος Παπαδόπουλος.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν τα παρακάτω:

1. Αντικατάσταση της Σοφίας Πολυχρονοπούλου από την Συντονιστική Γραμματεία

Η Σοφία θα ασχοληθεί ενεργότερα με την ομάδα Νέων Πράσινων και δήλωσε την αδυναμία της να συνεχίσει σαν μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας. Όλοι οι παρευρισκόμενοι ευχαρίστησαν την Σοφία για την μέχρι τώρα συμβολή της και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην ίδια και στους νέους Πράσινους.

Νέο μέλος της Συντονιστικής Γραμματείας εξελέγη ομόφωνα ο Κώστας Λουκέρης.

Από τον Οδυσσέα Ρουμπάκη έγινε πρόταση να παρθούν πρωτοβουλίες για τα θέματα της Ανατολικής Αττικής, ώστε και να ενεργοποιηθούν τα μέλη της περιοχής και να εξεταστεί η δυνατότητα συγκρότησης Πολιτικής Κίνησης. Η πρόταση έγινε δεκτή και αποφασίστηκε να ασχοληθεί η Συντονιστική Γραμματεία με αυτό το θέμα στις μελλοντικές συνεδριάσεις της, όπου θα κληθεί και ο ίδιος.

2. Καλωσόρισμα νέων μελών

Έγινε παρουσίαση όλων των παρευρισκομένων μελών, μοιράστηκε ο Κανονισμός Λειτουργίας και αναφέρθηκαν τα βασικά σημεία του τρόπου λειτουργίας μας.

Από την συζήτηση προέκυψε η ανάγκη συμπλήρωσης ενός ερωτηματολογίου, από όλα τα μέλη. Στο ερωτηματολόγιο θα καταγράφονται βασικά στοιχεία του κάθε μέλους καθώς και η διαθεσιμότητα του, ο χρόνος και ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να συμβάλλει στους Οικολόγους Πράσινους.

Το ερωτηματολόγιο ανέλαβε να διαμορφώσει η Λωράνς Βαμβαδέλη, θα παρουσιαστεί στην Συντονιστική Γραμματεία και στην επόμενη μηνιαία συνάντηση και στη συνέχεια θα αποσταλεί σε όλα τα μέλη.

3. Θέματα εκδήλωσης για την Πράσινη Οικονομία

Μετά από συζήτηση συμφωνήθηκε, όσον αφορά τον τόπο, να πραγματοποιηθεί κατά προτίμηση στο Χαλάνδρι και εναλλακτικά στον Χολαργό. Ο Σ. Σγούρος ανέλαβε να εξετάσει την διαθεσιμότητα κατάλληλων χώρων.

Χρόνος πραγματοποίησης της εκδήλωσης το τελευταίο δεκαήμερο του Νοεμβρίου.

Για την θεματολογία της εκδήλωσης συμφωνήθηκε οι 3 βασικές παρουσιάσεις να αφορούν

α. Παρουσίαση του θέσεων των Πράσινων για την οικονομία, όπως διαμορφώθηκαν τον Ιούνιο 2008 στη Λουμπιάνα.

β. Παρουσίαση των θέσεων του κόμματος για την διαφθορά

γ. Παρουσίαση των απόψεων του κόμματος για την ακρίβεια

δ. Παρεμβάσεις για άλλα θέματα (εκλογική οικονομία, κοινωνική οικονομία κλπ)

ε. Καθώς αυτή την περίοδο είναι έντονα στην επικαιρότητα τα θέματα της παγκόσμιας οικονομίας, τονίστηκε η ανάγκη να υπάρχει μια εισήγηση σχετική με το θέμα.

Για εισηγητές προτάθηκαν τα ονόματα των Γ. Παρασκευόπουλου, Β. Πισσία, Ι. Καρρά, Γ. Δημαρά, Α. Αργυρόπουλου.

Αποφασίστηκε να επεξεργαστεί την πρόταση περαιτέρω η Συντονιστική Γραμματεία, και να διαμορφώσει το τελικό σχέδιο για την οργάνωση της εκδήλωσης. Θα ξαναδούμε το θέμα εκ νέου στην μηνιαία συνάντηση του Νοεμβρίου.

4. Ενέργειες για το Οικολογικό Πάρκο Χαλανδρίου

Δεν συζητήθηκε το θέμα, καθώς δεν παραβρέθηκε ο εκπρόσωπος των κατοίκων που μας είχε απευθύνει το σχετικό θέμα για συζήτηση.

5. Ενέργειες με την ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

Δεν συζητήθηκε το θέμα, καθώς η ενημέρωση της Διαδημοτικής ΣΕ για την Διάσωση του Υμηττού, καθώς το θέμα κρίθηκε ότι ήταν ευρύτερης σημασίας και θα γίνει ενημέρωση στα κεντρικά γραφεία του κόμματος, την Τρίτη 7/10.

6. Ενημέρωση για το δημοψήφισμα ευρωλίστας και το ΠΣ 13-9-08

Έγινε παρουσίαση από τον Σπύρος Σγούρο και τον Τάσο Κρομμύδα της διαδικασίας που έχει αποφασιστεί για την συγκρότηση της ευρωλίστας του κόμματος, που είναι η εξής:

Το ΠΣ στη συνεδρίασή του το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου, αποφάσισε η περίοδος υποβολής υποψηφιοτήτων να κλείσει στις 1 Νοεμβρίου, οπότε και θα συνεδριάσει το ΠΣ για την οριστικοποίηση των υποψηφιοτήτων.(έλεγχος ταμειακής ενημερότητας).
Η ψήφος θα είναι επιστολική αλλά το ΠΣ αποφάσισε να στηθούν και κάλπες
στην Αθήνα-Θεσσαλονίκη, και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα αν υπάρχει ενδιαφέρον.
Η αποστολή των ψηφοδελτίων θα γίνει από την Δευτέρα 3 Νοεμβρίου (ημέρα έναρξης της ψηφοφορίας) και θα διαρκέσει μέχρι και Κυριακή 30 Νοεμβρίου (ημέρα λήξης της ψηφοφορίας).

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στο Συνέδριο που θα γίνει στις 4-5-6 Δεκεμβρίου

Όλα τα Μέλη που έχουν εγγραφεί μέχρι και 10 Αυγούστου 2008 δικαιούνται να είναι υποψήφια, αρκεί να είναι
ταμειακώς εντάξει την 1 Νοεμβρίου. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να έχουν καταβάλει τυχόν οφειλές όλων των προηγούμενων ετών.

Θα υπάρχουν 3 ψηφοδέλτια ως εξής:

(α) για την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου (1 σταυρός)

(β) για τις θέσεις 2,3,4 (3 σταυροί)

(γ) για τις θέσεις 5-22 (6 σταυροί)

Οι θέσεις 6,7 και 19-22 είναι τιμητικές.

Στην συνάντηση έγινε αρκετή συζήτηση για το θέμα, τόσο για την παροχή των αναγκαίων διευκρινήσεων όσο και για την ίδια την διαδικασία που αποφασίστηκε, με την επισήμανση της ανάγκης για όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή της βάσης του κόμματος στη διαδικασία.

Από τους παρευρισκόμενους δήλωσαν ότι θα είναι υποψήφιοι για την ευρωλίστα οι Γιάννης Παρασκευόπουλος και Σπύρος Σγούρος (για τις θέσεις 2,3,4)

Αποφασίστηκε στην επόμενη μηνιαία συνάντηση να κληθούν όλοι οι υποψήφιοι που το επιθυμούν, να παρουσιάσουν την υποψηφιότητα τους και να απαντήσουν σε ερωτήσεις.

7. Ενημέρωση ΜΜΕ και φοιτητών με ανακοινώσεις / φυλλάδια

Για την ενημέρωση των ΜΜΕ έχει συγκροτηθεί κατάλογος με ΜΜΕ της ευρύτερης περιοχής, που χρειάζεται η συμβολή όλων για την συμπλήρωση του. Στα ΜΜΕ αυτά αποστέλλονται ήδη τα Δελτία Τύπου του κόμματος που έχουν γενικό χαρακτήρα (και δεν αφορούν ένα ειδικό τοπικό θέμα κάποιας περιοχής της χώρας).

  1. Προτροπή για εύρεση και άλλων χώρων για συνεδρίες στα Μελίσσια, Χαλάνδρι, Γέρακα κλπ.

Διατυπώθηκε η συμφωνία των μελών να καθιερωθεί σαν σταθερός χώρος συνεδρίασης της Πολιτικής Κίνησης, το στέκι αυτό στα Βριλήσσια (ΣΤΕΚΙ της Δράσης για μια άλλη Πόλη Πίνδου 30 και Μαραθώνος γωνία) και να μην αναζητηθούν άλλοι χώροι για τις συνεδριάσεις της Π.Κ.

  • Επόμενη συνάντηση Τρίτη, 4 Νοεμβρίου 2008

Με εκτίμηση, η Συντονιστική επιτροπή ΒΑΠ:

Αλέξανδρος Αργυρόπουλος (γραμματέας) τηλ. 6942-496769 alargy@gmail.com

Σπύρος Σγούρος τηλ. 6936-904300 s.sgouros@dionet.gr

Λωράνς Βαμβαδέλη τηλ. 6937-245087, lvamvadelis@yahoo.gr

Κώστας Λουκέρης τηλ 6936 619877 kostasloukeris@hotmail.com

================

Οικολόγοι Πράσινοι: Κείμενα για την Ευρώπη


Αγαπητά μέλη των Οικολόγων Πράσινων,


Σε περίπτωση που δεν έχετε ήδη λάβει τα κείμενα των Οικολόγων Πράσινων και του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος σχετικά με την Ευρώπη, μπορείτε να διαβάσετε στους παρακάτω συνδέσμους:


  1. Κείμενο με όλες τις αποφάσεις Συνεδρίων των ΟΠ σχετικά με την Ευρώπη

  2. Απόφαση του ΠΣ της 1ης Νοεμβρίου 2008 για την Ευρώπη των πολιτών και το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα

  3. Μια πρώτη μετάφραση του Σχεδίου Μανιφέστου της Κοινής Καμπάνιας του ΕΠΚ, το οποίο και θα οριστικοποιηθεί τον Απρίλιο

  4. Τα παρακάτω κείμενα πολιτικής που έχουν υιοθετηθεί στο Συμβούλιο του ΕΠΚ

α. Κλιματική αλλαγή (ελληνικά)
β.
Πράσινη Οικονομία (ελληνικά)
γ.
Μετανάστευση (ελληνικά)
δ.
Κοινωνική Ευρώπη
ε.
Διατροφική πολιτική


Η Εκτελεστική Γραμματεία


Δεν υπάρχουν σχόλια: